Nieuw: StandBy Android 2.35.2

StandBy Android 2.35.2 is maandag 16 september uitgebracht in de Google Play Store. Gebruikers worden automatisch geüpdatet of kunnen de Google Play Store app op hun Android telefoon openen om de update direct handmatig te installeren.

In deze versie zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • Verbeteringen in de aanwezigheidsdetectie, speciaal voor telefoons met een minder goede werking van de locatie (GPS) sensor of die zich niet/minder goed aan de standaarden van het Android besturingssysteem houden (en daarmee afwijken van hoe Android telefoons horen te werken). Deze versie bevat diverse (technische) verbeteringen om deze tekortkomingen te corrigeren:
    • Telefoons die moeite hadden on zelf hun locatie regelmatig te updaten werden daardoor niet altijd even snel als aan- of afwezig gedetecteerd op de werkplek. Deze versies brengt meerdere nieuwe updates om de telefoon te helpen snel en accuraat te detecteren of de gebruiker aan- of afwezig is.
    • Verbeteringen voor telefoons met (te) weinig werkgeheugen: De BHV App kan in geval van een geheugentekort sneller en beter herstellen naar de laatst bekende status.
    • Diverse verbeteringen voor telefoons die zich niet aan standaard (Android) conventies hielden voor het uitvoeren van achtergrondtaken. Dankzij deze verbeteringen is de aanwezigheidsdetectie weer sneller en accurater voor telefoons die zich niet aan Android vereisten hielden.
  • Verbeterde detectie van telefoons die batterijbesparing (op app niveau) aan hebben staan. Deze batterijbesparingsfunctie kan de werking van de app negatief beïnvloeden en moet dus worden voorkomen.
  • Probleem opgelost op specifieke modellen Xiaomi telefoons die konden crashen als er tijdens het inloggen (eerste keer) een vereiste permissie niet werd gegeven. De gebruiker krijgt nu de foutmelding te zien die moest worden getoond als de vereiste permissie werd geweigerd.