Nieuw: StandBy Android 2.31.8

StandBy Android 2.31.8 is maandag 27 maart uitgebracht in de Google Play Store. Gebruikers worden automatisch geüpdatet of kunnen de Google Play Store app op hun Android telefoon openen om de update direct handmatig te installeren.

Deze versie voert diverse verbeteringen door die bedoeld zijn voor Android 13. Dit zijn hoofdzakelijk technische ‘onder de motorkap’ wijzigingen.

Nieuw in deze versie:

  • De mogelijkheid om het StandBy BHV Telefoon product direct te kunnen benaderen vanuit het menu in de app.
  • Deze versie sorteert ook voor op nieuwe functies die beschikbaar komen/vereist worden voor Android 14. Hierdoor is het o.a. mogelijk dat er tussen de app permissies een item ‘Activiteiten monitoren’ (Activity tracking) zichtbaar is. Deze permissie kan vooralsnog worden genegeerd en wordt alleen gebruikt tijdens het onderzoeken van app problemen met individuele gebruikers.
  • Optie om de knop voor het aanmaken van een nieuw alarm via de app op gebruikersniveau in of uit te schakelen.

Ook zijn in deze versie 4 problemen opgelost:

  • Het kwam in uitzonderlijke gevallen voor dat de applicatie 2 taken vrijwel exact op hetzelfde moment ging uitvoeren: Het herhalen van de huidige aanwezigheid naar de StandBy server (updaten) en het detecteren van het binnengaan van een nieuwe locatie. Het kon in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat deze twee taken elkaar in de weg zaten: Aanwezigheid op een nieuwe locatie werd dan gedetecteerd, maar werd vrijwel direct ‘vergeten’ vanwege het herhalen van de laatst bekende aanwezigheid (op de vorige locatie). Dit probleem is opgelost in deze versie.
  • De app zal altijd een eventuele mislukte aanwezigheidsupdate opnieuw naar StandBy versturen zodra dit mogelijk is: bijv. als de gebruiker van kantoor vertrekt, op dat moment geen internet (meer) heeft en daarna thuis weer met WiFi verbinding maakt; de gebruiker zal dan weer in alle gevallen direct worden afgemeld. Deze versie lost een probleem op waarbij dit onder bepaalde omstandigheden niet altijd het geval was in voorgaande versies.
  • Alleen van toepassing op klanten met meerdere gebieden (geofences) voor (minstens) één locatie: In sommige gevallen werd de gebruiker, die tijdens een (initiële) login in de app aanwezig was in één van deze gebieden, niet op ‘aanwezig’ gezet. Dit probleem verhielp zichzelf binnen enkele uren, maar de oorzaak van dit probleem is opgelost in deze versie van de app en gaat nu direct goed na het inloggen.
  • Als gebruikers een niet-valide telefoonnummer hadden ingesteld, en hier werd door (een andere gebruiker) op geklikt, kon dit in bepaalde gevallen voor een crash van de app zorgen. Dit probleem is opgelost in deze versie van de app.

Aankondiging: Morgen wordt de uitrol van versie 2.31.9 verwacht waarin diverse kleinere technische problemen worden verholpen uit versie 2.31.8.