Nieuw: StandBy Android 2.31.4

StandBy Android 2.31.4 is dinsdag 28 juni uitgebracht in de Google Play Store. Gebruikers worden automatisch geüpdatet of kunnen de Google Play Store app op hun Android telefoon openen om de update direct handmatig te installeren.

Deze update bevat twee nieuwe functies:

Op het gebied van privacy is er nu de mogelijkheid om automatische aanwezigheidsdetectie geforceerd uit te schakelen op bepaalde dagen/tijden. Deze functie kan op verzoek worden ingeschakeld voor bestaande klanten. Standaard worden gebruikers in dat geval tussen 19:00 uur ’s avonds en 06:00 uur ’s niet meer opnieuw als aanwezig gedetecteerd. In het weekend (zaterdag en zondag) is de functie de gehele dag actief. Het is mogelijk om tot op het hele uur zelf te bepalen wanneer deze functie actief is.

De aanwezigheidsdetectie is verbeterd voor een specifieke groep gebruikers: Sommige gebruikers hebben telefoons die moeite hebben om doorlopend accuraat de eigen locatie te bepalen (herkenbaar voor mensen die hun eigen locatie ook verkeerd zien in bijv. Google Maps). Dit probleem van deze specifieke telefoon(s) bemoeilijkt een correcte aanwezigheidsdetectie. Deze nieuwe update van de StandBy app bevat verbeteringen om de telefoon te forceren vaker een meting te doen die wel beter de exacte locatie kan bepalen. Het inschakelen van deze functie kan op dagbasis 1 tot 2 procent meer batterij verbruiken (afhankelijk van de gekozen configuratie en hoe vaak de telefoon een hercontrole moet doen).