Nieuw: StandBy Android 2.31.2

StandBy Android 2.31.2 is maandag 9 mei uitgebracht in de Google Play Store. Gebruikers worden automatisch geüpdatet of kunnen de Google Play Store app op hun Android telefoon openen om de update direct handmatig te installeren.

Gebiedsbewaking verbeteringen en nieuwe opties, waaronder:

  • StandBy kan onjuiste aan/afmeldingen detecteren wanneer locatiebepaling van de telefoon niet goed genoeg lijkt te werken: de telefoon denkt dan op een bepaalde locatie te zijn, terwijl de gebruiker van die telefoon daar niet echt is; dit komt voornamelijk voor bij telefoons met minder goede locatiesensoren icm heel dun en heel dichtbevolkte gebieden).
  • Bovenstaande optie is eveneens uitgebreid met een modus voor kantoorwerkplekken waarbij de telefoons zijn verbonden met het WiFi netwerk: Indien een gebruiker onterecht wordt afgemeld van zijn werkplek door problemen met locatiedetectie van de telefoon, zal de StandBy app een poging doen om dit binnen 50 seconden te corrigeren (Indien de correctie nodig is, is de gebruiker in de meeste gevallen alweer binnen 10 seconden aanwezig gemeld op zijn of haar werkplek). StandBy corrigeert met dit systeem locatiebepalingsfouten van de telefoon zelf, de meeste (moderne) telefoons hebben dit probleem standaard niet.
  • De mogelijkheid om aanwezig te worden gedetecteerd op alle mogelijke locaties (momenteel de standaard) -of- alleen op locaties waar de gebruiker lid van is
  • De StandBy app detecteert nog sneller wanneer een locatie (door een beheerder) is verwijderd en de gebruiker daar niet meer aanwezig moet worden gemeld
  • Probleem opgelost waardoor gebruikers van complexere configuraties (meerdere geofences in elkaar) niet altijd juist werden afgemeld.
  • Nieuwe ‘hulp op afstand’ tools toegevoegd zodat de klantenservice gebruikers sneller kan assisteren in het geval van detectieproblemen.

En daarnaast:

  • Een probleem opgelost waarbij de gebruiker die als eerst aanwezig is op een locatie soms kortstondig een ‘0’ (nul) op het dashboard van de app zag in plaats van een 1 (één), om aan te geven dat er één gebruiker (die persoon zelf) aanwezig is op de betreffende locatie.