Nieuw: StandBy Alarmcentrale 1.4.7 met digitale portofoon voor alarmcentralisten

De StandBy Alarmcentrale is vandaag geüpdatet naar versie 1.4.7. Deze versie bevat de mogelijkheid voor alarmcentrale medewerkers om (vanuit de browser*) ook deel te nemen aan portofoon gesprekken.

De alarmcentralist kan de nieuwe functionaliteit gebruiken via het nieuwe ‘Portofoon’ menu item. Hier kan vervolgens uit een lijst het gewenste kanaal worden geselecteerd. Het algemene kanaal is altijd beschikbaar, indien er een actief incident is, is er (per incident) een apart incidentkanaal beschikbaar.

De informatie in het lijstje wordt realtime geüpdatet, je kunt dus direct zien hoeveel anderen er al in het portofoonkanaal zitten en wie er op dat moment spreekt/spreken. Zodra de alarmcentralist verbinding maakt met een specifiek kanaal is van alle deelnemers de naam zichtbaar, alsook de naam/namen van personen die op dat moment spreken.

Om gebruik te kunnen maken van de spraakmogelijkheid dient de medewerker een microfoon te hebben (ingebouwd of apart aangesloten op de computer/laptop) en dient er toestemming te worden gegeven als de StandBy Alarmcentrale toegang tot de microfoon vraagt. Het is mogelijk om zonder microfoon deel te nemen aan een portofoon gesprek, de medewerker kan dan alleen meeluisteren.

Let op: Voor deze functionaliteit is een moderne browser nodig: Op dit moment ondersteunen we de meest recente versies van de browsers Google Chrome en Firefox. Microsoft Edge werkt momenteel nog niet vanwege technische beperkingen binnen de gebruikte technologie.