Advies voor iPhone gebruikers met problemen bij aanwezigheidsdetectie: Update naar iOS 15.3

Gebruikers van de StandBy app op iPhones met iOS versie 15, 15.1 of 15.2 kunnen problemen ondervinden met het automatisch aan- en afwezig detecteren. De oorzaak is een probleem met het besturingssysteem ‘iOS’ van Apple.

Apple heeft versie iOS 15.3 uitgebracht met een aantal aanpassingen die de problemen met de aanwezigheidsdetectie verbeteren. StandBy adviseert om zo snel mogelijk de laatste versie van iOS (15.3) te installeren om eventuele problemen met de automatische detectie te voorkomen. Momenteel rolt Apple ook gefaseerd versie 15.3.1 uit, update indien mogelijk direct naar versie 15.3.1.

Oorzaak

Uit onderzoek van StandBy blijkt dat er sinds eind 2021 melding wordt gemaakt van dit specifieke probleem met de automatische aanwezigheidsdetectie. Inmiddels is duidelijk dat het om het probleem gaat in het besturingssysteem van Apple zelf (iOS). Softwareontwikkelaars zoals StandBy bouwen voort op het besturingssysteem van Apple en konden dit probleem zelf niet verhelpen. Andere app-ontwikkelaars hebben ook te maken gehad met dit probleem.

De meldingen vanaf eind 2021 betreffen voornamelijk gebruikers van een iPhone 11 die gebruik maakten van iOS versie 15.0, 15.1 of 15.2. Sporadisch werd er ook melding gemaakt van dit probleem door gebruikers van iPhone 12 modellen en nieuwer. Gebruikers van iOS 14.x of lager zijn in zijn geheel niet getroffen door dit probleem.

Advies voor gebruikers van iOS 15.0 15.1 en 15.2

De beste oplossing is om zo snel mogelijk te updaten naar versie 15.3(.1). Voor wie nog niet kan updaten of om andere redenen nog op één van de eerder genoemde versie zit, gelden de volgende adviezen:

Voor gebruikers met iOS versies 15.0, 15.1 en 15.2 wordt afgeraden de app na gebruik weg te ‘swipen’ uit de lijst van actieve apps. StandBy gebruikers met aanwezigheidsdetectie problemen op iOS versie 15.0, 15.1, 15.2 worden geadviseerd om minimaal één – het liefst twee – keer per dag de StandBy app op een willekeurig moment handmatig te openen: klik op het app icoontje van StandBy op je homescreen of in de lijst met alle apps. Dit hoeft dus niet per se als je naar je werkplek/kantoor gaat. De gebruiker moet alleen zorgen dat het dashboard van de StandBy app even zichtbaar is geweest op het beeldscherm. Deze handeling voorkomt dat de automatische aanwezigheidsdetectie plotseling stopt met werken.

Vragen

Mocht u (technische) vragen hebben naar aanleiding van bovenstaand probleem/oplossingen, dan kunt u contact opnemen met StandBy Solutions. Stuur uw vragen bij voorkeur in per e-mail aan support [@] standbysolutions.nl zodat eventuele technische details bij de juiste collega’s terecht komen om u verder te helpen. Mocht u behoefte hebben aan de technische details, dan kunt u dit ook aangeven.