Nieuw: StandBy iOS (iPhone) 2.29.3

StandBy iOS (voor iPhone) 2.29.3 is woensdag 28 juli uitgebracht in de Apple App Store. Gebruikers worden automatisch geüpdatet of kunnen de update handmatig via de Apple App Store op hun iPhone installeren.

Verbeteringen:

  • Gebruikers van het ‘handmatige alarmformulier’ in de app kunnen nu weer op een specifieke locatie alarmeringen starten. In de vorige versie van de app kon alleen een alarm worden gestart op de locatie waar de gebruiker op dat moment aanwezig was. De gebruiker werd hier echter niet correct over geinformeerd en kon wel een andere locatienaam selecteren. Dit probleem is na ontdekking direct naar het ontwikkelteam doorgestuurd om te worden opgelost.

Toelichting:

StandBy hecht er waarde aan om bovenstaande update van een toelichting te voorzien, zowel betreffende de scope alsook de opvolging hiervan intern:

Het probleem betreft uitsluitend het ‘handmatige alarmeringen’ via de iPhone app. Een relatief klein aantal klanten maakt hier momenteel nog gebruik van, veelal wordt er gebruik gemaakt van het nieuwe (snellere en efficiëntere) alarmeren met behulp van voorgedefinieerde alarmscenario’s. Het gebruik van alarmscenario’s heeft geen last gehad van het probleem in de app. Ook alle andere wijzen van alarmeren, zoals de webapplicatie, de alarmcentrale, alarmknoppen, BMC koppelingen of automatische testalarmeringen hebben hier geen problemen van ondervonden. Het betrof alleen een probleem voor handmatig alarmeren op de iPhone.

Het kunnen alarmeren in StandBy is heel belangrijk. Het is samen met automatische aanwezigheidsdetectie dé belangrijkste module van de StandBy app. Vanwege deze bug (=een fout in de technische code van de mobiele applicatie) in deze belangrijke module is per direct het testprotocol uitgebreid. De specifieke omstandigheden waaronder deze functie voortaan wordt getest, alvorens een nieuwe versie van de mobiele app wordt uitgebracht, is uitgebreid zodat deze onder meer diverse omstandigheden wordt gecontroleerd.