Nieuw: StandBy Android 2.30.1

StandBy Android 2.30.1 is dinsdag 13 juli uitgebracht in de Google Play Store. Gebruikers worden automatisch geüpdatet of kunnen de Google Play Store app op hun Android telefoon openen om de update direct handmatig te installeren.

Verbeteringen:

  • Onder het nieuwe menu item ‘Help center’ kan de gebruiker alle informatie vinden over de applicatie, alsook vragen stellen of problemen melden bij StandBy. (Via dit menu-item kan bijvoorbeeld ook de introductie die werd getoond na de eerste login (‘onboarding’) nogmaals worden doorlopen.
    • Gebruikers die technische problemen ervaren kunnen via het ‘Help center’ gebruik maken van de optie om een probleem te rapporteren. In het vernieuwde scherm kunnen gebruikers nu precies melden waar ze problemen ervaren. Dit bericht met de probleembeschrijving, in aanvulling op de technische logs, wordt vervolgens naar de klantenservice van StandBy verzonden, zodat meteen duidelijk is waar de gebruiker problemen mee ervaart. Ook kan de rapporterende gebruiker direct een (ander) telefoonnummer of e-mail adres opgeven waarop StandBy contact met hen kan opnemen.
  • Gebruikers die hun telefoon handmatig uitschakelen zullen automatisch op ‘Afwezig’ worden ingesteld alvorens de telefoon volledig wordt uitgeschakeld. Dit voorkomt dat gebruikers als ‘Aanwezig’ blijven staan.
    • Let op: Deze functie is beschikbaar op veel (recente) Android telefoons en versies, maar werkt mogelijk niet als de fabrikant dit heeft beperkt (dit kan bijv. gebeuren als de gebruiker de telefoon niet handmatig uit zet, maar de batterij volledig leeg laat lopen).
  • Diverse bugfixes en verbeteringen