Nieuw: StandBy Android 2.29.9

StandBy Android 2.29.9 is maandag 10 mei uitgebracht in de Google Play Store. Gebruikers worden automatisch geüpdatet of kunnen de Google Play Store app op hun Android telefoon openen om de update direct handmatig te installeren.

Verbeteringen:

  • Gebruikers van de agenda functie hebben de beschikking over een vernieuwde en verbeterde tijd en datum selectie widget (aanklikbare klok en kalender).
  • Robuustere controle van de locatiepermissie: De gebruiker dient ‘Altijd toestaan’ te kiezen voor locatietoegang door de StandBy app. Op die manier kan een correcte werking worden gegarandeerd. De app zal een melding blijven geven als de gebruiker deze permissie niet voor ‘altijd’ geeft, of later intrekt/aanpast.
  • De namen van de push-to-talk portofonie kanalen beschrijven beter om wat voor portofonie kanaal het gaat: tijdstip en locatie van het incident waar het betreffende kanaal voor bedoeld is staan nu in de titel.
  • Na het accepteren/weigeren van een alarmering kom je als gebruiker direct terecht in het alarm ontvangers scherm, zodat je direct kunt zien wie er nog meer op het alarm hebben gereageerd (voorheen kwam je op het alarm details scherm en moest je op het tweede tabblad klikken om de alarm ontvangers informatie te kunnen zien). Deze informatie wordt nu direct getoond ivm de alarm details.
  • In lijn met de vereisten door Google/Android: Diverse teksten (in pop-ups) toegevoegd tijdens het vragen om (locatie)toestemming. Deze teksten geven voor de gebruiker een nadere toelichting over waarom de permissie nodig is en hoe de data wordt gebruikt. Op de ‘Over’ / ‘About’ StandBy pagina in de app is tevens een link toegevoegd naar het privacy statement document van StandBy.