Nieuw: StandBy iOS (iPhone) 2.28.7

StandBy iOS (voor iPhone) 2.28.7 is donderdag 28 januari uitgebracht in de Apple App Store. Gebruikers worden automatisch geüpdatet of kunnen de update handmatig via de Apple App Store op hun iPhone installeren.

Nieuw:

  • Push-to-talk portofonie ondersteunt meerdere kanalen zodat het mogelijk is om tegelijkertijd meerdere groepsgesprekken te hebben. Iedere alarmering (incident) kan daardoor voortaan een eigen gespreksgroep (‘portofonie kanaal’) toegewezen krijgen. Gebruikers kunnen in een nieuw overzicht direct zien welke kanalen op dat moment actief zijn en hoeveel personen er aan het gesprek deelnemen. Deze functie is op aanvraag direct beschikbaar. StandBy rolt de functie de komende maanden per klant uit, zodat gebruikers voldoende tijd hebben om te updaten naar deze nieuwe versie.
    • Door deel te nemen aan het groepsgesprek kunnen alle aanwezigen ook direct zien wie er nog meer aan het gesprek deelnemen of meeluisteren (lijst met namen). Je kunt eveneens de naam zien van de persoon (of personen) die op dat moment spreken.
  • Beheerders kunnen ervoor kiezen om de functie ‘Handmatige aanwezigheid instellen’ uit te schakelen. Gebruikers zullen hierdoor altijd gebruik maken van automatische aanwezigheidsdetectie

Verbeteringen:

  • De push-to-talk portofonie functie is nog robuuster geworden in situaties waarbij gebruikers tijdens het gesprek wisselen tussen WiFi netwerken en/of mobiele (3/4/5G) data verbindingen.
  • Op de pagina met ontvangers van een alarm worden voortaan volledige namen getoond van alle gealarmeerde personen (voornaam/achternaam) in plaats van de gebruikersnamen/email adressen.
  • Gebruikers die aanwezigheidsdetectie op basis van Blueooth Beacons gebruiken ontvangen nu gepersonaliseerde waarschuwingen als een instelling ontbreekt (worden alleen getoond aan alle Beacon Locator App gebruikers)
  • Binnenkomende notificaties voor alarmeringen zijn voorzien van een duidelijker label (notificatie titel) zodat direct duidelijk is dat het een “StandBy alarm” is in de notificatiebalk van iPhone’s.