Nieuw: StandBy Android 2.29.3

StandBy Android 2.29.3 is maandag 9 november uitgebracht in de Google Play Store. Gebruikers worden automatisch geüpdatet of kunnen de Google Play Store app op hun Android telefoon openen om de update direct handmatig te installeren.

Nieuw:

  • Het is vanaf deze versie mogelijk om app gebruikers te informeren zodra er een nieuwe app-updates beschikbaar is. Gebruikers kunnen via een melding in de app direct doorklikken naar de Play Store om daar naar de meest recente versie van de app te updaten. (Beheerders kunnen contact opnemen met StandBy om deze functie in te laten schakelen)
  • Android app gebruikers worden voortaan gewaarschuwd als ze op het punt staan in de StandBy app om uit te loggen. In een popup venster krijgt de gebruiker uitleg over wat de consequentie is van het uitloggen: Je eventuele aanwezigheid zal worden aangepast naar afwezig en automatisch aanwezigheidsdetectie zal stoppen met werken totdat je weer inlogt. Alle gebruikers krijgen vanaf deze nieuwe versie automatisch deze melding te zien bij het uitloggen. Dit voorkomt dat gebruikers per ongeluk uitloggen.

Verbeteringen:

  • De keuzelijsten met locatienamen werden in de app niet overal alfabetisch gesorteerd. In deze update zijn de keuzelijsten met aanwezigheids- en alarmeringslocaties allemaal alfabetisch gesorteerd.

Bugfixes:

  • Probleem opgelost waardoor niet altijd alle informatie (de gekleurde cirkel) op het dashboard werd getoond.
  • Een probleem waarbij de ‘dynamische locatie’ optie (indien ingeschakeld in een alarmscenario) onder bepaalde omstandigheden niet juist werd gebruikt, is opgelost.
  • Een zeer klein aantal (specifieke merken/modellen/versies) Android telefoons kunnen gebruikers niet doorsturen naar het StandBy Helpcentrum als ze op ‘Wachtwoord vergeten‘ klikken in het login scherm van de app. Als alternatief krijgen gebruikers een melding te zien met hierin de link (help.standbysolutions.nl), zodat ze deze alsnog zelf kunnen openen in een browser. (Dit probleem betreft een zeer zeldzame technische beperking door fabrikanten van specifieke Android telefoons)