Nieuw: StandBy Web 2.9.8

De StandBy webapplicatie versie 2.9.8 is woensdag 8 juli uitgebracht. Gebruikers van de webapplicatie maken vanaf nu direct automatisch gebruik van deze nieuwe versie.

Nieuwe functionaliteit:

 • Configuratie (door admins/beheerders) voor dynamisch opschalend alarmeren:
  Sublocaties binnen uw bedrijfslocatie(s), ook wel ‘indoor locations’ of ‘minors’ genoemd, kunnen vanaf deze update aan elkaar gelinkt worden om aan te geven welke ruimtes of verdiepingen van/naar elkaar bereikbaar zijn (via deuren, trappen, liften, etc). Alarmscenario’s kunnen daardoor dynamisch opschalend alarmeren: Desgewenst worden bij een incident als éérst de meest dichtstbijzijnde hulpverleners gealarmeerd. Mochten de dichtstbijzijnde hulpverleners niet (snel genoeg) reageren, dan worden de eerstvolgende meest dichtstbijzijnde hulpverleners opgeroepen (waterbed effect vanaf incidentlocatie). Alle configuraties/wensen zijn apart instelbaar per alarmscenario (locatie, aantal te alarmeren personen, tijd tussen het bij-alarmeren van gebruikers, aantal opschalingsstappen, gewenst aantal minimum reacties, etc)

  • De functie voor opschalend alarmeren kan worden gebruikt om te voorkomen dat er (te snel) te veel (bedrijfs)hulpverleners worden gealarmeerd. Daarnaast zorgt de functie dat degene die als eerst wordt gealarmeerd ook het dichtst bij het incident is.
  • Een voorbeeld: Een ongeval op de 17e verdieping van uw kantoor, er zijn 2 BHV’ers gewenst om naar de incidentlocatie te komen; StandBy alarmeert in eerste instantie 4 BHV’ers: één op de 17e verdieping, twee op de 18e en één op de 16e verdieping. Na 10 seconden heeft alleen de éne BHV’er op de 17e verdieping op de oproep gereageerd; StandBy zal automatisch extra BHV’ers oproepen op de 16e en/of 19e verdieping. Dit kan doorgaan totdat het gewenste aantal is bereikt. Zodra genoeg hulpverleners (het eerder gedefinieerde aantal van 3) heeft gereageerd op het alarm, stop de opschaling automatisch.
  • Voor het gebruik van deze functie dient uw omgeving te zijn geconfigureerd met bijvoorbeeld Bluetooth beacons, zodat de StandBy BHV app kan bepalen waar alle bedrijfshulpverleners zich op uw bedrijfslocatie bevinden in geval van een noodsituatie
  • Voor vragen of de uitrol van deze nieuwe functie van de alarmeringsmodule binnen uw organisatie, neem contact op met support [@] standbysolutions.nl

Bugfixes:

 • Een leeg formulier voor het opstellen van een alarmscenario werd getoond bij het bekijken van het alarmscenario’s overzicht. Het lege alarmscenario formulier (om een nieuw scenario aan te maken) wordt nu alleen getoond als de gebruiker daadwerkelijk op de knop drukt om een nieuw alarmscenario toe te voegen.
 • Extra verificatie op de (unieke) naam van alle hoofd- en sublocaties

Opmerking: Gebruikers die vandaag al waren ingelogd tijdens de update maken nog gebruik van de vorige versie. De update is direct zichtbaar bij het volgende bezoek aan de webapplicatie en/of bij het verversen (‘vernieuwen’) van de webpagina.