Nieuw: StandBy iOS (iPhone) 2.27.7

StandBy iOS (voor iPhone) 2.27.7 is donderdag 25 juni uitgebracht in de Apple App Store. Gebruikers worden automatisch geüpdatet of kunnen de update handmatig via de Apple App Store op hun iPhone installeren.

Nieuwe functies:

  • Gebruikers kunnen bij het starten van een alarmscenario vanaf het dashboard nu ook een spraakopname meesturen met het alarm. Ontvangers van het alarm (Android en iPhones) kunnen het geluidsfragment bij ontvangst van het alarm direct beluisteren op hun telefoon. (De beheerder kan deze nieuwe functie laten inschakelen door contact op te nemen met StandBy Solutions)
    • T.o.v. de vorige versie heeft de spraakopname module voor de iPhone diverse verbeteringen gekregen: Het is nu o.a. zichtbaar voor de gebruiker hoeveel tijd er nog is om een alarmbericht in te spreken, inclusief een waarschuwing als het einde bijna wordt bereikt. (Opmerking: De beheerder kan de spraakopname functie desgewenst beperken tot opnames van bijvoorbeeld 10, 15 of 30 (of een ander aantal) seconden, zodat alarmontvangers het alarm snel kunnen terugluisteren) en zijn diverse knoppen aangepast om het gebruikersgemak te verhogen.
  • Gebruikers kunnen bij het starten van een alarmscenario een aanvullende geschreven alarmtekst meesturen met het alarm. Ontvangers kunnen het geluidsfragment direct terugluisteren als ze het alarm ontvangen. (De beheerder kan deze nieuwe functie laten inschakelen door contact op te nemen met StandBy Solutions)
  • Digitale portofonie update: Het is nu mogelijk om, wanneer vanaf de app een alarmscenario wordt start met digitale groeps portofonie, de persoon die het alarm start, direct na het starten van een alarm toe te laten voegen (als eerste) aan het groepsgesprek. Hierdoor is het in een noodgeval niet meer nodig om op een extra knop te drukken om zelf deel te nemen aan het groepsgesprek (functie kan worden ingeschakeld op aanvraag bij StandBy Solutions)
  • Voor beheerders: Mogelijkheid om alle gebruikers geforceerd gebruik te laten maken van een vooraf gedefinieerde detectiemethode (netwerk gebaseerd en/of geolocatie gebaseerd). De methodes kunnen nu voor alle gebruikers tegelijkertijd aan/uit worden gezet en er kan een standaard detectiemethode worden ingesteld.

Bugfixes:

  • Gebruikers die een alarm ontvingen en hier een reactie op gaven konden deze reactie voorheen nog wijzigen (eerst accepteren, daarna alsnog weigeren, of andersom), dit is aangepast zodat dit niet meer kan (wie een alarm accepteert wordt immers door de alarmontvanger verwacht)
  • Een aantal Engelse termen stonden op het Nederlandstalige dashboard van de app: Deze zijn aangepast naar de juiste Nederlandstalige woorden.
  • Onder bepaalde omstandigheden crashte de applicatie als de gebruiker op de alarmknop drukte, maar vervolgens voor langere tijd niets deed (geen alarmscenario selecteert). De applicatie zal nu na zo’n 20 seconden automatisch terugvallen op het ‘standaard alarmscenario’, zodat er altijd alarm wordt geslagen als iemand op de alarmknop drukt (en daarna niets meer doet).

Verbeteringen:

  • Als de gebruiker de eerste keer inlogt worden er instructies getoond (‘onboarding‘). In een eerdere versie zagen gebruikers instructies voor alle modules, ook de modules die ze niet gebruikte, met deze update worden instructies (automatisch) overgeslagen als de gebruiker deze niet gaat gebruiken.